Evenementen, bijeenkomsten en acties

Jaarlijks organiseert de VAWO een beeldende actie rondom de opening van het Academisch Jaar. Ook reiken we de Academie-Kus uit aan iemand die zich inzet om de academische wereld mooier te maken. Verder ondernemen we met andere organisaties acties om misstanden aan te pakken. Wil je meer weten? Ideeën voor nieuwe acties? Stel je vraag via info@vawo.nl.

sep
2
ma
Ware opening Academisch Jaar
sep 2 hele dag

Samen met WOinActie, de FNV en LSVb organiseert de VAWO in september de ware opening van het Academisch Jaar.

Dat doen we uit protest tegen de voorgenomen verschuivingen en bezuinigingen in het hoger onderwijs. Het gaat om de voorgenomen verschuiving van ±100 miljoen euro naar bèta en techniek. Dit is desastreus voor alle algemene universiteiten, en vooral voor de alfa-, gamma- en medische wetenschappen. Tegen deze plannen is vergeefs bezwaar gemaakt door studenten, wetenschappers, universiteitsbestuurders, vakbonden, de VSNU, de Jonge Akademie en de KNAW.

Ook zou het kabinet meer moeten investeren in wetenschappelijk onderwijs en onderzoek, aangezien alle wetenschapsgebieden kampen met serieuze onderfinanciering.

Om effectief druk uit te oefenen op Den Haag is het van groot belang dat er zichtbaar protest is van studenten en staf. Ik wil je dan ook vragen om deze uitnodiging breed te verspreiden.

Een goede samenvatting van de maatregelen is hier te vinden.

Meer informatie over de actie volgt!