Planten zijn door oude culturen over de hele wereld voor medicinale doeleinden gebruikt. Geneeskrachtige planten worden vaak gekweekt in tuinen of verzameld in het wild, en ze kunnen zeer effectief zijn in het genezen van vele kwalen zonder bijwerkingen. In deze blogpost bespreken we welke planten als geneeskrachtig worden beschouwd, hoe ze je genezen, en enkele van de beste manieren om ze medicinaal te gebruiken.

Genezende planten zijn als superhelden met helende krachten. Ze kunnen je genezen van ziektes en ze komen van allerlei verschillende plaatsen! Fruit en noten kunnen ook een soort van positief effect hebben op je gezondheid, bijvoorbeeld omdat ze selenium of vitamine C bevatten (en niet alleen omdat je ze eet). Niet alleen dat, maar als iemand zichzelf geneest door het consumeren van deze gezonde voedingsmiddelen dan zal het ook een extra voordeel opleveren – stel je voor hoe goed ze zich zouden voelen na het nemen van hun eigen medicijn?!

Genezen met planten

In de oudheid zeiden artsen dat voedsel het beste medicijn was. Er zijn veel manieren om gezond te eten en toch van je favoriete voedsel te genieten! Bijvoorbeeld: Niet-eetbare medicinale planten zoals knoflook bieden een aantal voordelen voor de gezondheid van het voorkomen van infecties veroorzaakt door bacteriën of virussen ; groenten kunnen rauw worden gegeten in salades met olie dressing evenals gekookt op hun eigen . Fruit omvat appels, bananen (of bakbananen), peren, druiven, pruimen, aardbeien, frambozen, bramen, moerbeien, inca-bessen, lychees.) Noten zijn onder andere amandelen paranoten filetnoten pistachenoten pindakaas tahini walnoten hazelnoten (ja) :). Zaden zijn rijke bronnen aminozuren B-vitaminen.

Verse voeding

Eetbare planten kunnen worden gebruikt als voedsel en als geneeskrachtig kruid. De meeste mensen eten echter liever verse producten dan gedroogde kruiden voor een betere smaakervaring.

Geneeskracht

Dus, wat denk je? Is dit een plant of dier met helende krachten dat al eeuwen door mensen wordt gebruikt om ziekten en kwalen te genezen. Enkele voorbeelden zijn de ui (natuurlijk!), knoflook, gember wortelgroenten zoals wortelen of aardperen . Deze traditionele geneesmiddelen zijn afkomstig van plantenwortels die opzwellen als reactie wanneer ze ergens anders in ons lichaam een onevenwichtigheid waarnemen die pijn veroorzaakt, dus we kunnen ze verstandig selecteren! Vergeet ook valeriaan niet – het maakt mensen lekker rustig zonder hun concentratie te verliezen maar helpt ook slaappatronen te bevorderen als het ’s nachts wordt ingenomen.

Niet-eetbare medicinale planten

Voor veel mensen zijn geneeskrachtige planten de enige optie als het gaat om genezing. Gelukkig voor hen kunnen deze krachtige kleine klompjes biodiversiteit op meer dan één manier verlichting bieden! Je hoeft je geen zorgen te maken over giftigheid, want de meeste zijn niet eetbaar (hoewel er uitzonderingen bestaan!). Als je niet zeker weet of je plant veilig is of niet gegeten kan worden, praat dan met iemand die er verstand van heeft. Een arts of fytotherapeut die specifiek gespecialiseerd is in kruiden/planten zoals deze specifieke soort weet misschien wat het beste werkt, afhankelijk van contra-indicaties.

Stoffen

De manier waarop planten werken om ons te genezen is door hun gecombineerde effecten. Terwijl één medicinaal ingrediënt in een geneesmiddel negatieve bijwerkingen kan hebben, geldt dit niet voor alle plantengeneesmiddelen, omdat ze elk hun eigen verschillende genezende kracht hebben, waardoor ze veel minder gevaarlijk zijn dan traditionele medicijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.