Ga stemmen voor je pensioen!

3 april 2018 – Vanaf vandaag kan er gestemd worden voor het Verantwoordingsorgaan van het pensioenfonds ABP. Zij houden toezicht op beslissingen die het ABP neemt en komen met adviezen. Ronald Kroeze van de VU in Amsterdam heeft zich namens de VAWO verkiesbaar gesteld.

VAWO op bezoek bij minister Van Engelshoven

29 maart 2018 – Dat twitteren succesvol kan zijn, blijkt wel uit een spontane tweet van VAWO-directeur Pechler, waarin hij de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap uitnodigde voor een gesprek. Van Engelshoven twitterde terug dat ze op de uitnodiging inging. En inmiddels kijkt Pechler terug op een prettig gesprek.

De VAWO is jarig!

15 maart 2018 – “Het is vandaag precies 55 jaar geleden dat de VAWO werd opgericht en daar zijn we trots op,” zegt directeur Donald Pechler. “We zijn echt een vakbond door en voor werknemers in de wetenschap. Alle bestuursleden werken zelf in de wetenschap en volgens mij is dat de beste vertegenwoordiging die je als medewerker kunt krijgen. Ze weten in ieder geval wat er speelt en wat er moet veranderen.”

Kan het beter?

29 maart 2018 – Vind je het aantal tijdelijke aanstellingen te hoog? Hecht je aan academische vrijheid en integriteit? Of spelen er zaken in de wetenschap waarvan jij vindt dat die echt beter kunnen? Dan kun je daar nu iets aan doen, want het VAWO-bestuur zoekt versterking. Wil je het verschil maken voor jou en je collega’s?

In een jaar 100 vrouwelijke hoogleraren erbij

8 maart 2018 – Het afgelopen jaar zijn er bij de Nederlandse universiteiten 100 vrouwelijke hoogleraren bijgekomen. Dat is vier keer zoveel als gemiddeld. De groei is te danken aan een investering die de voormalige minister van Onderwijs vorig jaar deed. Zij stelde toen eenmalig 5 miljoen euro beschikbaar in het kader van het Westerdijkjaar.