Naar wie gaat de Academie-Kus 2019?

8 februari 2019 – Ook deze Valentijnsdag reikt de VAWO weer de Academie-Kus uit. De Academie-Kus is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor iemand die zich heeft ingespannen voor mensen werkzaam in de wetenschappelijke wereld. Vorig jaar ging de prijs naar WOinActie. Rens Bod, initiatiefnemer van WoinActie, nam de prijs in ontvangst en ziet het nog steeds als een aanmoediging. “Gelukkig krijg ik veel steun van mijn universiteit en van collega's uit het hele land, maar WOinActie is bijna een volledige baan, naast mijn hoogleraarschap en afdelingsvoorzitterschap. De Academie-Kus heeft mij het afgelopen jaar aangemoedigd om door te gaan en niet op te geven.”

Komende donderdag wordt de prijs uitgereikt door VAWO-voorzitter Roel Pieterman. “Wie de Academie-Kus krijgt, houd ik nog even geheim, maar ik kijk ernaar uit om de prijs uit te reiken. We zijn samen met andere organisaties momenteel druk bezig met gesprekken, acties en demonstraties om te zorgen dat serieuze problemen op universiteiten worden aangepakt. Juist daarom vind ik de positiviteit die van de Academie-Kus uitgaat, erg welkom.”

De uitreiking van de Academie-Kus 2019 is op donderdag 14 februari om 14 uur in het ACTA-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan 3004 in Amsterdam.

Terug