Nog meer acties in het onderwijs

11 januari 2019 - Op vrijdag 15 maart ligt het onderwijs in Nederland plat. De Algemene Onderwijsbond (AOb) en de FNV hebben een landelijke stakingsdag aangekondigd voor alle sectoren in het onderwijs. WOinActie heeft nog geen definitief besluit genomen. Initiatiefnemer Rens Bod wilde in ieder geval het gesprek afwachten dat hij vandaag heeft met minister Van Engelshoven van Onderwijs.

WOinActie heeft in de week voorafgaand aan 15 maart een actieweek aangekondigd. Die week is een vervolg op de demonstratie van 19 december, waarbij de VAWO ook aanwezig was. Tweeduizend demonstranten marcheerden door Den Haag om aandacht te vragen voor de torenhoge werkdruk en de achtergebleven investeringen in het WO. Hoewel Van Engelshoven zich op die dag niet heeft laten zien, heeft ze wel laten weten dat er geen extra investeringen zullen komen.

De VAWO steunt de actieweek van WOinActie en de oproep tot extra investeringen. Of de VAWO zich zal aansluiten bij de stakingsdag zal afhangen van een ledenraadpleging.

De volgende landelijke vergadering van WOinActie vindt plaats op maandag 21 januari, tussen 15 en 17 uur in Utrecht.

Terug