Roel Pieterman nieuwe voorzitter VAWO

2 juli 2018 – Roel Pieterman,  hoofddocent rechtssociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is de nieuwe voorzitter van de VAWO. Hij volgt Arnoud Lagendijk en Marijtje Jongsma op die samen een duovoorzitterschap vormden. “Ik heb er zin in om als voorzitter aan de slag te gaan,” zegt Pieterman. “Arnoud en Marijtje hebben de VAWO de afgelopen jaren meer op de kaart gezet en ik hoop dat samen met de rest van het bestuur verder te kunnen uitbouwen.”

Pieterman is geen onbekende bij de VAWO. Hij heeft de VAWO jarenlang vertegenwoordigd bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “We leven in een hectische tijd waarin veel mensen overvraagd worden. Dat is dan ook één van de thema’s waar ik samen met collega-VAWO-vertegenwoordiger Giorgio Touburg me sterk voor maak. Dat blijf ik doen, maar nu niet meer alleen voor Rotterdam,” lacht Pieterman. “En er zijn natuurlijk tal van andere belangrijke onderwerpen waar de VAWO aandacht aan besteed. Denk aan de vele tijdelijke aanstellingen, de man-vrouwverhouding en andere problemen rond diversiteit, vermarkting. Er is genoeg te doen.”

VAWO-directeur Donald Pechler is blij met Pieterman als nieuwe voorzitter. “Hij is prettig in de omgang, rustig, luistert aandachtig, maar is waar nodig ook daadkrachtig. En hij kent de academische wereld door en door.” Pieterman beaamt dat juist het feit dat de VAWO een vakbond is van, voor en door wetenschappers, de reden was om lid te worden. “Dit is een bond die weet wat er speelt, veel van de zaken waar we aandacht voor vragen hebben we zelf aan den lijve ondervonden. Ik denk dat juist in deze tijd de VAWO harder nodig is dan ooit en daar ga ik mij voor inzetten.”

Zowel Jongsma en Lagendijk blijven beiden verbonden aan de VAWO. Jongsma als woordvoerder en Lagendijk als vice-voorzitter.

Terug