TU/e wil meer vrouwen in dienst

18 juni 2019 – De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat voor wetenschappelijke functies voorlopig alleen vrouwen aannemen. Het gaat om ongeveer honderdvijftig vacatures die de komende jaren gevuld moeten worden. De TU/e bungelt voor wat betreft het percentage vrouwelijke wetenschappers ver onderaan het lijstje van Nederlandse universiteiten. Op deze manier wil de universiteit de diversiteit bevorderen.

Vanaf 1 juli start TU/e met Irène Curie Fellowships waarbij vrouwelijke nieuwkomers een programma op maat krijgen. Vacatures waarvoor niet binnen een half jaar een goede vrouwelijke kandidaat gevonden is, worden opnieuw opengesteld, maar dan buiten het programma. Voor de heropenstelling geldt nog steeds dat de sollicitatiecommissie minimaal één vrouwelijke kandidaat moet voordragen. De TU/e wil in de komende jaren naar een hooglerarenbestand dat voor minimaal twintig procent uit vrouwen bestaat. Ook wil de universiteit minstens 25 procent vrouwelijke hoofddocenten en 35 procent vrouwelijke docenten.

Voorzitter Hanneke Takkenberg van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) laat weten blij te zijn met het plan. “Volgens Rector Frank Baaijens hebben alle eerdere maatregelen om meer vrouwen aan te trekken niet gewerkt. Dat hij nu aangeeft dat de maat vol is en dat er echt verandering moet komen, juichen wij alleen maar toe. En ja, het is een gedurfde beslissing, maar ik denk dat dit het breekijzer is om aan de ene kant tot hogere percentages te komen en aan de andere kant tot een duurzame cultuurverandering waardoor in de toekomst dit soort maatregelen niet meer nodig zijn.”

De VAWO strijdt al jaren voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen en steunt dan ook het streven van de TU/e voor meer vrouwen in de wetenschap. Wel is het volgens de vakbond afwachten hoe het experiment gaat uitpakken.

Terug