WOinActie-debat met minister van OCW

12 maart 2019 – Minister Van Engelshoven van OCW gaat deze donderdag met wetenschappers in debat over de grote problemen in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Marijtje Jongsma, VAWO-woordvoerder en werkzaam aan de Radboud Universiteit, gaat met de minister in debat over de stelling: begrijpen wij hoe de geldstromen lopen in het WO? Carlo Ierna, verbonden aan de Leiden Universiteit, Free University Amsterdam en de Radboud Universiteit, heeft het over waarom men van het universitaire docentschap raakt opgebrand. Ingrid Robeyns van de Universiteit Utrecht tot slot gaat in debat over de destructieve effecten van het geloof in eindeloze competitie.

Bij elke stelling is er ruimte voor vragen aan de minister vanuit het publiek. Het debat vindt plaats op donderdag 14 maart van 11:15 tot 12:15 uur op de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden aan de Schouwburgstraat 2 in Den Haag.

Dit is voor iedereen werkzaam aan een universiteit een mooie gelegenheid om de minister naar aanleiding van de stellingen te bevragen. Aanmelden voor het debat kan nog.

Terug