De dood is een natuurlijk proces dat elk levend wezen op aarde moet doormaken. Sommige mensen zijn echter niet tevreden om de dood gewoon zijn gang te laten gaan. Zij willen weten wat er na de dood gebeurt en doen dit vaak door hun lichaam na te laten aan de medische wetenschap voor onderzoeksdoeleinden. Deze blogpost bespreekt de voordelen van het schenken van je lichaam aan de medische wetenschap, evenals de stappen die je moet volgen om deze laatste daad van vrijgevigheid te voltooien.

Het kan moeilijk zijn om te weten wat er na uw overlijden gebeurt. Er zijn een paar verschillende opties, en het is belangrijk dat uw familie begrijpt welke het beste bij hen past. Zodat hun wensen niet worden genegeerd in een poging tot wetenschappelijk onderzoek of het bewaren van menselijke resten door medische professionals die niet bekend zijn met de culturele gebruiken rond dit onderwerp.

Hoe werkt het?

De gemakkelijkste manier om te beginnen is naar uw arts te gaan en het te melden. Zij zullen je dan een informatiepakket geven met alle details over wat er allemaal bij komt kijken.

Wilsbeschikking

In de informatiemap zit een voorbeeld van een testament. Dit handgeschreven document moet je kopiƫren en ondertekenen, want het is je enige juridisch bindende instructie aan je dierbaren voor het geval er iets gebeurt waardoor je dit niet anders kunt doen; als dat niet mogelijk is, kan iemand anders voor mij optreden, mits diegene toegang heeft (tot mijn handtekening). Overleg met de universiteitsadministratie of dit zou werken alvorens hulp te zoeken op het telefoonnummer binnen.

Universiteit

Vervolgens levert u het testament in bij uw universiteit. De instelling bewaart een kopie, net als de huisarts, maar dat betekent niet automatisch dat ze het testament ook zullen aanvaarden. Want er kunnen nog last-minute details zijn die moeten worden geregeld voordat zo’n belangrijke beslissing over iemands lichaam wordt genomen! In overleg met deze professionals (en misschien zelfs met een of twee vrienden), kunt u alle noodzakelijke papierwerk invullen wanneer er een begrafenis in het spel komt; vergeet niet dat overlijdensakten ook begrafenisplannen vermelden – zorg ervoor dat alles op zijn plaats valt door eerst deskundigen te raadplegen.

Na het overlijden

Als u de pech hebt in de stad Medellin te overlijden, kunt u er zeker van zijn dat uw lichaam rechtstreeks van het mortuarium naar een van onze universiteiten wordt gestuurd voor onderzoek. De procedures variĆ«ren, afhankelijk van de oorzaak en de beschikbaarheid op dat moment, maar wees gerust – wij zullen er goed voor zorgen!

Opbaren

Nadat het lichaam is gewassen en in het wit is gekleed, is het klaar voor bezichtiging. Voor degenen die niet in staat zijn deze gelegenheid bij te wonen of niet zelf kunnen komen tijdens deze uren omdat ze weg zijn op vakantie; u kunt berichten achterlaten bij vrienden/familieleden zodat ze weten wat er gebeurd is als er later naar gevraagd wordt.

Vervoer

De begrafenisondernemer zal uw dierbare komen ophalen en u hebt de mogelijkheid om hem naar buiten te begeleiden. Dit wordt niet gedaan met bellen of versieringen, maar in plaats daarvan een lijkzak op wielen voor transport, om respect te tonen in deze moeilijke tijd

Als ze bij een uitgangsdeur aankomen waar buiten karretjes staan die de lichamen verder kunnen vervoeren zonder iemand bloot te leggen die na zoveel jaren samen (of misschien zelfs al eerder) te vroeg het verlies heeft meegemaakt.

Rouwrituelen

De beslissing om het lichaam te doneren betekent dat u vroeger dan gewoonlijk afscheid moet nemen en dat er geen begrafenis is. Vrienden of familieleden die zich bijzonder verdrietig voelen, kunnen een bijeenkomst bij hen thuis organiseren met wat bloemen in het middelpunt – een foto van uw dierbare overleden vriend(in).

Nabestaanden

Begrafenisrituelen hebben een functie, dus de afwezigheid van kisten en begrafenissen kan moeilijk zijn voor degenen die achterblijven. Het is belangrijk om je beslissing vooraf met je familie te bespreken om hen niet te verrassen wanneer het tijd is voor hun eigen begrafenisdiensten; gelukkig betekent dit niet altijd dat ze bezwaar zullen maken als je er achteraf voor kiest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.