Lid worden

Als de stem van werknemers onderhandelt de VAWO over belangrijke arbeidsvoorwaarden voor alle universitaire medewerkers. Ook voor jou. We doen dit aan formele onderhandelingstafels (universiteitsraden, cao-tafels) en via campagnes en lobbyen. Belangrijke prestaties waren 'echte' doctoraatsbeloningen, plafonds voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, aanpak van werklast en persoonlijke subsidieregelingen. Om dit te doen, heeft de VAWO leden nodig. De resultaten van ons werk komen alle medewerkers ten goede, maar onze impact en middelen zijn afhankelijk van leden. Doe mee en maak ons sterker!

Voordelen voor leden

  • directe invloed op onderhandelingen over arbeidsomstandigheden en carrièremogelijkheden in je organisatie (je kunt zelf onderhandelaar of raadslid worden, waarvoor de werkgever tijd en ondersteuning beschikbaar stelt)
  • maandelijkse nieuwsbrieven, VAWO Visie-magazine, regelmatige berichtgeving over belangrijke beleidskwesties
  • juridisch advies van onze juridisch specialisten met betrekking tot werk gerelateerde kwesties
  • deel worden van een gemeenschap van geëngageerde collega's om ervaringen en ondersteuning te delen, door middel van lokale en nationale evenementen
  • korting op verzekeringspremies van OHRA en Zilveren Kruis

Hoeveel kost het?

De kosten zijn afhankelijk van het salaris en van het type dienstverband. Hier vind je een overzicht met de verschillende categorieën. Klik hier voor de Contributieregeling

Het is mogelijk om de contributie van de VAWO te betalen via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Je werkgever haalt de contributie van je brutosalaris af, waardoor je er minder belasting over betaalt. Het netto voordeel kan oplopen tot meer dan 50%. De regeling kan per instelling of universiteit verschillen, dus check de website van je werkgever of vraag ernaar bij personeelszaken.

Word lid!